Bezoek Meierijstad deelt volop verhalen. Van inwoners en bezoekers. Van vroeger en nu. Over alles wat Meierijstad te bieden heeft op het gebied van cultuur, natuur en food. Dompel je onder in de thema's en laat je verrassen en inspireren.

Streekproducten: ontmoet de smaakmakers

Festivals: in gesprek met grondleggers en gangmakers

In het spoor van het Duits Lijntje

Trek je wandelschoenen aan en maak een reis door de tijd langs het spoorwegtracé van het Duits Lijntje. Volg het spoor van keizers en pelgrims, spoorwachters en smokkelaars, bezetters en bevrijders. Ontdek alle verhalen, dwars door Meierijstad

Ontdek de verhalen

Mysterieus Meierijstad: zoek de grensgebieden op

Beleef het water: beken en beekdalen

200 jaar Zuid-Willemsvaart

In 1822 ging de eerste schop van de kanaalgravers de grond in. Het kanaal van Maastricht tot 's-Hertogenbosch heeft veel welvaart en groei van bedrijvigheid en werkgelegenheid gebracht. Tot op de dag van vandaag profiteert Meierijstad van deze infrastructuur en de economische voorspoed die het brengt. Dat werd gevierd in 2022.

Ontdek de verhalen

Aan het werk op de Noordkade: voer voor verhalen

Bijzondere boerderijen

Kom struinen door de kernen van Meierijstad, op zoek naar bijzondere boerderijen. Neem een kijkje bij de unieke Glazen Boerderij in Schijndel, ontdek verrassende verhalen over boerderijen van toen en maak kennis met alles wat de boerderijen van nu te bieden hebben.

Ontdek de verhalen