De leukste musea en kunstlocaties in Meierijstad

-

Dompel je onder in kunst, cultuur en historie

In Meierijstad vind je een breed scala aan musea en kunstlocaties. Laat je inspireren door de werken van de Schijndelse kunstenaar Jan Heesters in zijn voormalig woonhuis. Of ontdek verschillende kunststijlen in één van de galeries. En er is nog veel meer keus. Van smederij tot jukeboxen en van abstracte kunst tot realistische portretten, maak het mee in Meierijstad.

Museum Jan Heestershuis

De collectie van het Museum Jan Heestershuis bestaat uit kunstwerken van Jan Heesters en de inventaris van zijn voormalig woonhuis. Ook kunstwerken van Heesters' tijdgenoten en werk van hedendaagse kunstenaars is er te zien.

Bezoek Museum Jan Heestershuis

Welk museum ga jij bezoeken? Kom, laat je verwonderen

Kunsttour in het RAADhuis

Ontdek de kunst van het meevoeren, fantaseren, verbinden, kijken, voelen, verwonderen, ontroeren. In het RAADhuis in Schijndel kom je op een speelse en toegankelijke manier in aanraking met de gemeentelijke kunstcollectie. De speciale tablet kunsttour is gratis beschikbaar bij de balie van het RAADhuis.

Ontdek jouw kunst-DNA

Bezoek een van de vele exposities. Kom, laat je inspireren!

Stichting Industrieel Erfgoed Meierij

Unieke voorwerpen, bijzondere verhalen en een heftige geschiedenis op een belangrijke locatie.

Bezoek SIEMei

Welke kunstlocatie ga jij bezoeken? In Meierijstad is volop variatie.

Kunstroutes: op de fiets of aan de wandel

Kunst is in Meierijstad nooit ver weg. Ga op pad en laat je verwonderen door kunstwerken in de openbare ruimte. Speciale kunstroutes wijzen je de weg.

Ontdek nog meer kunst op straat