Beleef vele smaken bij Winery & Herbs

Winery & Herbs is een belevingsbedrijf waar alle zintuigen worden geprikkeld. Iedere bezoeker kan ervaren hoe honderden verschillende gewassen groeien, bloeien en smaken. Winery & Herbs teelt zelf kruiden, druiven, groente en fruit en maakt daar streekproducten van. Waaronder Rebel, de eerste Nederlandse mousserende vruchtenwijn. In de streekwinkel zijn de schappen gevuld met meer dan tachtig zelfgemaakte producten. Van wijnen tot kruidentheeën en van chutneys tot honing. 

Proeven en beleven 
Druiven, kruisbessen, aalbessen, amandelen, perzik, abrikoos, kweepeer: je komt in de tuin van Winery & Herbs de ene na de andere soort tegen. “Wrijven, ruiken, proeven… en uitspugen mag. Dat is hier het adagium,” vertelt eigenaar Geert Hermans bevlogen. Ondertussen plukt hij het blad van een kruid in de tuin van zijn vrouw Myriam. Hetzelfde credo past perfect bij de wijnproeverijen die Winery & Herbs organiseert. Gasten laten daarbij diverse wijnen van eigen bodem door hun glas laten walsen.

Van rabarber tot paardenbloem
​Denk jij bij wijn alleen aan druiven? Dan word je bij Winery & Herbs zeker verrast! Hier wordt  bijvoorbeeld ook wijn gemaakt van rabarber, paardenbloem en hop. Biodiversiteit en een goede bodemkwaliteit staan hier hoog in het vaandel. Geert legt uit: “Sinds wij hier wonen hebben we nog geen korrel kunstmest gestrooid. We voeden de grond bijvoorbeeld met as van onze druiventakken die aan het einde van het seizoen worden verbrand. Daar zitten waardevolle mineralen in.”

Druiven labyrint
Een tuinarchitect heeft bij de inrichting van de productie- en belevingstuin van Winery & Herbs vorm gegeven aan de visie van Geert en Myriam. Met veel aandacht voor energie, zingeving en symboliek. Een labyrint van druivenranken biedt de bezoeker een wandelende meditatie en inzicht in je levenspad. Een unieke ervaring. Het lijnenspel is geïnspireerd op het eeuwenoude labyrint in de gotische kathedraal van de Franse stad Chartres.

Elk seizoen wat te doen
Ook een camping maakt onderdeel uit van de wijnboerderij. Kamperen tussen de wijnvelden en kruidentuin dus, in een omgeving met veel natuur en cultuurhistorie. Gasten zijn vrij om door de tuin te wandelen en welkom om mee te helpen in de wijngaard en kruidentuin. Boontjes zaaien, bessen plukken, druiven oogsten, wijn persen… in elk seizoen is er wel wat te doen. 

(2021)

Ontdek meer smaken van hier, ontmoet de makers