Theater in Meierijstad

-

Ieder Talent een Podium

Muziek, dans, toneel: het is in Meierijstad allemaal te vinden. Voor iedere bezoeker is er wat wils, voor elk talent is er een podium. Of je nu in een grote zaal kijkt naar een bekende cabaretier, óf lokaal talent ziet stralen: een avond theater in Veghel, Schijndel en Sint-Oedenrode is voor iedereen genieten.

 • Theater aan de Noordkade

  In het culturele hart van Veghel heeft Theater de Blauwe Kei een prachtig thuis gevonden. Het Theater aan de Noordkade biedt alle ingrediënten voor een heerlijke avond uit. Kom een hapje eten, geniet van een voorstelling en borrel gezellig na.

 • Shakespeare zei ooit: "If Music be the food of love, Play on" 
  Kun je nagaan hoe leuk hij de Noordkade zou hebben gevonden, met Theater en Food zo dicht bij elkaar!

 • Unieke locatie

  Met de Noordkade als decor heeft de Blauwe Kei mogelijkheden die je in geen enkel ander theater ziet. Hier vinden voorstellingen zowel binnen als buiten de theaterzaal plaats.

 • Seizoen in volle gang

  Theater de Blauwe Kei draait op volle toeren! Zorg ervoor dat je niks mist en check de agenda van het Theater aan de Noordkade.

  Ga naar het theater
  Seizoen in volle gang

De Noordkade

"Een van de mooiste aspecten van de Noordkade is dat je er zowel lokale, als (inter)nationale artiesten op het podium kunt tegenkomen. Wat een bijzondere sfeer!"

Ontdek de Noordkade

Spectrum Schijndel

Het Spectrum Schijndel is het culturele hart van Schijndel. Na een grote verbouwing heeft de multifunctionele ontmoetingsplek er een grote theaterzaal bijgekregen waar regelmatig lokale en niet lokale artiesten hun kunsten vertonen. Ook kiest de filmclub Schijndel regelmatig een mooie filmhuisfilm om er te vertonen.

Bezoek Spectrum Schijndel

Lokaal Talent

-

Meierijstad heeft veel lokale theatergroepen. Ontdek hun verhalen.

Mariendael

Mariendael Cultureel Educatief Centrum is dé plek in Sint-Oedenrode die mensen samen brengt. Ook hier zijn regelmatig optredens te bewonderen. Het centrum is zowel voor jong als voor oud. 

Gewoon binnenlopen, er is altijd iemand daar!

Bezoek Mariendael
 • Phoenix Cultuur

  Scherp je eigen zangstem, acteerskils of danskunsten aan bij Phoenix Cultuur. Op meerdere plekken in Meierijstad bieden zij ontwikkelmogelijkheden.

  Ontdek Phoenix Cultuur
  Phoenix Cultuur
 • Zelf op het podium?

  Ben je geïnspireerd geraakt? Doe een cursus bij Phoenix Cultuur of sluit aan bij een lokaal gezelschap!