Dit is Meierijstad

-

Bijzondere boerderijbeleving en streekproducten van eigen bodem

Trek je wandelschoenen aan of stap op de fiets. Kom struinen door de kernen van Meierijstad, op zoek naar bijzondere boerderijen. Neem een kijkje bij de unieke Glazen Boerderij in Schijndel, ontdek verrassende verhalen over boerderijen van toen en maak kennis met alles wat de boerderijen van nu te bieden hebben.

De Glazen Boerderij, Schijndelse historie in glas

Het ontwerp van dit iconische gebouw van architect Winy Maas is geïnspireerd op de Schijndelse langgevelboerderijen. Het multifunctionele gebouw staat op het centrale marktplein in het dorp. Het biedt ruimte aan winkels, restaurants, kantoren, een wellness centrum en musea. Is de boerderij echt óf is het een illusie? 

Bezoek De Glazen Boerderij

Beleef de boerderij van toen en nu

-

Breng een bezoek aan voormalige boerenbedrijven die het roer volledig omgooiden of ontdek wat bijzondere hedendaagse boeren te bieden hebben. Welkom op ons erf!

QR fietsroute ZLTO

Verspreid door Meierijstad staan 22 houten bankjes bij agrarische bedrijven. Scan de QR-code op de bankjes en ontdek via de foto's en filmpjes het verhaal van deze bedrijven. Fiets van varkenshotel tot kaasboerderij en van aspergekweker tot pluimveebedrijf. Deze route wordt je aangeboden door ZLTO-afdeling de Meierij.

Ontdek de agrarische bedrijven

De lekkerste streekproducten van eigen bodem koop je natuurlijk rechtstreeks bij de boer of in de streekwinkel

-

Vlees van Brandrode runderen die langs de Aa in Veghel grazen. Asperges direct van de zandgronden. Bier van echte Schijndelse hop. Wijn van druivenranken die in Sint-Oedenrode bloeien. Honing van bijen die hier hun nectar vinden.

Leestip

"Huijs, esthuis, hof ende aangelegen landerijen". Dat is de titel van een prachtig boek over de rijke historie van Schijndelse boerderijen en hun bewoners en eigenaren.

Het boek is te koop via Pictures Publishers en te leen bij de Bibliotheek in Schijndel.