Plan je bezoek aan Meierijstad

-

Van (route)kaart en souvenir tot rondleiding en persoonlijk advies, op deze locaties ben je aan het juiste adres.

Heb je besloten dat je een dagje op bezoek komt in Meierijstad? Ben je op zoek naar souvenirs, wandel- en fietskaarten en informatie? Kom naar een van de toeristische informatiepunten in Meierijstad en ontvang advies op maat voor jouw bezoek. 

Je vindt de Toeristische Informatiepunten (TIP's) in Schijndel, Sint-Oedenrode en Veghel.

Toeristische Informatiepunten in Meierijstad

Informatiepunt Schijndel

Het Toeristisch Informatiepunt (TIP) in Schijndel is gevestigd in het RAADhuis op de Markt. Hier moet je zijn voor fiets- en wandelroutes, informatie en adviezen. 

Vanaf september kunnen weer dorpswandelingen en rondleidingen in de Heilige Servatiuskerk en De Glazen Boerderij geboekt worden.

Lees meer
Bezoek TIP Schijndel

Informatiepunt Sint-Oedenrode

Het Toeristisch Informatiepunt (TIP) in Sint-Oedenrode is gevestigd in het Sint-Paulusgasthuis. Je vindt hier leuke fiets-, wandel- en ruiterroutes, ansichtkaarten en souvenirs.

Bij deze TIP boek je o.a. een dorpswandeling door het historische Rooi. Tijdens deze wandeling vertelt een gids je in twee uur alles over de mooiste plekjes van Sint-Oedenrode.

Lees meer
Bezoek TIP ’t Roois Gasthuisje

Informatiepunt Veghel

Het Toeristisch Informatiepunt (TIP) Veghel is gevestigd in De Bibliotheek op de Markt. Hier vind je alle informatie over kunst, cultuur, toerisme en recreatie in Veghel en omgeving, tips voor activiteiten en verschillende fiets- en wandelroutes. Wat dacht je van een historische stadswandeling of een rondleiding door de Lambertuskerk?

Tijdens de zomermaanden is deze TIP nog niet geopend in verband met een verbouwing.

Lees meer
Bezoek TIP Veghel

Informatiepunt Noordkade

Het Toeristisch Informatiepunt (TIP) bevindt zich in de entree Cultuurfabriek op de Noordkade (bij P1). Het rauwe industriele erfgoed van de Veghelse Noordkade vormt tegenwoordig de ijzersterke verpakking van cultuur, historie, festivals en eigentijdse foodconcepten.

De TIP biedt informatie over de mooiste plekjes van Meierijstad. Voor persoonlijk advies kun je terecht als de balie is geopend (ma t/m vr van 13.00-20.00 en za van 13.00-17.00 uur).

Lees meer
Bezoek TIP Noordkade

Informatiepunt Het Goeie Leven

Het Toeristisch Informatiepunt bevindt zich in de receptie van camping Het Goeie Leven in Eerde. Naast een digitale informatiezuil, een folderservice en leuke souvenirs krijg je hier ook persoonlijk advies over mooie wandel- en fietsroutes en leuke uitstapjes in Meierijstad.

In het winterseizoen verhuist het informatiepunt naar het restaurant.

Lees meer
Bezoek TIP Het Goeie Leven

Informatiepunt Het Tramstation Erp

Het Toeristisch Informatiepunt bevindt zich in de Brasserie van Het Tramstation in Erp. Naast een digitale informatiezuil is er ook een ruime folderservice.

De gastheer en gastvrouw adviseren je graag over uitstapjes in de omgeving. Zij bieden ook arrangementen voor wandelingen en fietstochten in combinatie met een lunch of diner.

Lees meer
Bezoek TIP Het Tramstation

Informatiepunt Hart van Bourdonck

Het Toeristisch Informatiepunt bevindt zich in cafégedeelte van Hotel Café Hart van Bourdonck.

De medewerkers adviseren je graag over de wandel- en fietsroutes in de omgeving en over
arrangementen voor een kinderfeestje, familiedag, bedrijfsuitje of vrijgezellenfeest.

Lees meer
Bezoek TIP Hart van Bourdonck

Informatiepunt Helden van Kien

Het Toeristisch Informatiepunt bevindt zich in het horecapaviljoen De Helden van Kien, midden in het Streekpark Kienehoef in Sint-Oedenrode.

Hier zijn de wandel- en fietsknooppuntenkaarten van Noordoost Brabant te koop en er is een ruime folderservice. Ontdek de omgeving door een mooie fiets- of wandelroute te maken of ontdekt wat het streekpark allemaal te bieden heeft.

Lees meer
Bezoek TIP Helden van Kien

Informatiepunt Winery & Herbs

Het Toeristisch Informatiepunt bevindt zich in de landelijke wijn- en kampeerboerderij van Winery & Herbs in Schijndel. Op deze bijzondere plek worden al je zintuigen geprikkeld.

Geert en Myriam ontvangen je graag en adviseren je over mooie wandel- en fietstochten, workshops en uitjes in Meierijstad. De digitale informatiezuil en ruime folderservice biedt volop inspiratie.

Lees meer
Bezoek TIP Winery & Herbs

Informatiepunt Camping De Kienehoef

Het Toeristisch Informatiepunt bevindt zich in de receptie van Camping De Kienehoef in Sint-Oedenrode.

Je kunt hier terecht voor wandel- en fietsroutes door de schitterende omgeving, de mooiste plekjes van Meierijstad en informatie voor een leuk dagje weg. Er is een ruime folderservice en een aanbod van streekproducten en souvenirs.

Lees meer
Bezoek TIP De Kienehoef

Informatiepunt D'n Toel

Het Toeristisch Informatiepunt bevindt zich in Café d’n Toel in Olland. 

Kevin en zijn team adviseren je graag over mooie wandel- en fietsroutes in de omgeving. De knooppuntenkaart van Noordoost Brabant zijn hier te koop en de gratis Meierijstad fietskaart is hier verkrijgbaar.
 

Lees meer
Bezoek TIP D'n Toel