"Een heerlijke hotelkamer met uitzicht op de haven."

“Wat een fantastisch hotel. Ik reis veel voor mijn werk en slaap jaarlijks in tientallen verschillende hotels. The Yard kan zich meten met de betere hotels in steden als Londen, Berlijn en New York. Alles klopt.” Zo, deze klinkende review op Tripadvisor kan Maud Kanters van The Yard in haar zak steken. Gasten zijn stuk voor stuk lovend over het comfort en de service van haar stijlvolle boetiekhotel aan de kleine passantenhaven. Welkom in Veghel!

Passantenhaven

In lang vervlogen tijden voeren stoomschepen hier af en aan. Havenarbeiders waren dag en nacht in touw om te laden en lossen. Tegenwoordig is de sfeer in de Veghelse passantenhaven gemoedelijk. Bomen omzomen de havenkom, waar charmante boten aan houten steigers dobberen. Hier aan de Zuidkade opende de Erpse Maud Kanters zeven jaar geleden haar eigen hotel.

Historie en stijl

Het tweehonderd jaar oude pand werd eerst flink onder handen genomen. Maud blikt terug: “Dit was voorheen een woonhuis. We hebben het helemaal gestript en opnieuw ingericht. Moderne luxe en historische sfeer komen nu samen. Met aan de voorzijde het water en aan de achterzijde onze tuin. Twee jaar geleden openden we aan de overzijde op de Noordkade onze tweede vestiging, inclusief restaurant Koopvaart. Dankzij oude foto’s en tekeningen hebben we dat voormalig havenpand kunnen terugbrengen in oude stijl.”

Al doende leren

Al tijdens haar studie aan de hotelschool in Maastricht en haar jaren bij Van de Valk in Eindhoven wist ze het zeker. Ooit zou Maud een eigen hotel gaan runnen. In Veghel zag ze volop kansen voor zakelijke klanten en leisure gasten. “Van A tot Z alles zelf doen, dat is wat ik wilde. Van het ontvangen van de gasten tot het succesvol organiseren van je bedrijf: alle aspecten vind ik leuk. Ik kom uit een ondernemersfamilie, dat maakt de stap om te starten wat kleiner. Ik was 26 jaar toen ik The Yard aan de Zuidkade opende. Het was een heerlijke tijd. Alles zelf doen en al doende leren.”

Persoonlijk

Bij The Yard aan de Zuidkade ligt de focus op het hotel. In het pand aan de Noordkade is meer reuring, met naast hotelkamers ook vergaderruimten en het restaurant. Hotelgasten (en in het weekend ook andere fijnproevers) zijn daar welkom voor ontbijt, lunch en diner. “We staan met The Yard voor kwaliteit. We bieden een huiselijke sfeer waarin gasten zich thuis voelen. Het is heel leuk om terug te horen wat ze waarderen tijdens hun verblijf. Onze persoonlijke benadering en oog voor detail worden vaak genoemd.”

Uitbreiding

Maud bekent: “Ik ben zelf echt een hotelmeisje. Zoals ik op de Zuidkade ben gestart is precies zoals ik het altijd voor me zag. De uitbreiding op de Noordkade inclusief restaurant had ik niet vooraf bedacht. Maar ik ben heel blij dat we die kans hebben gegrepen. Ik heb een super fijn team met 23 collega’s, waaronder een restaurantmanager en hotelmanager. Dat maakt ook dat het werk te doen is naast een gezin met inmiddels twee kleine kinderen.”  

Perfecte locatie

Maud is een betrokken ambassadeur voor Veghel en werkt daarbij ook samen met andere ondernemers. Ze stelt enthousiast: “We zitten hier perfect met The Yard. De sfeer in de passantenhaven is fijn. Met het centrum en de Noordkade op steenworp afstand heb je alle voorzieningen rond cultuur en horeca binnen handbereik. En je wandelt vanuit het hotel binnen no time in de groene Aa-broeken, zo mooi. Als je hier thuis bent vind je dat allemaal heel normaal, maar dat is het niet. We hebben echt iets bijzonders te bieden aan onze gasten.”