Dit is Meierijstad

-

Verdwaal tussen de bomen, struin door open velden en verlies jezelf in groen geluk.

Meierijstad vormt de poort naar Het Groene Woud, is een veilige haven voor zowel de Dommel als de Aa en laat zich ook wel kenmerken als parel in het peppellandschap. Kom edelherten spotten, ontdek het populierenlandschap of herleef de geschiedenis van De Vlagheide.

Kom, trek eropuit in Meierijstad. Volg de routes en geniet van het buitenleven.

 • Rivier De Dommel

  Laat je meevoeren door de Dommel. Rondom deze rivier vind je prachtige natuur. Het is daardoor dé plek voor een mooie wandeling of fietstocht. Volg de rivier en doorkruis het Brabantse landschap. 

  Ontdek de Dommel
  Rivier De Dommel
 • Rivier de Aa

  Ontdek de natuurvriendelijke oevers van de Aa, de beek die Veghel en Erp doorkruist.

  Ontdek de Aa
  Rivier de Aa
 • Het populierenlandschap

  Ontdek het eeuwenoude populierenlandschap. De populier vormt de basis voor de bloeiende klompenindustrie in Meierijstad. Het landschap is de thuisbasis van prachtige flora en fauna.

  Ontdek het populierenlandschap
  Het populierenlandschap
 • Waterbeleving

  Kom, ontdek de beken en beekdalen. Beleef Meierijstad op en rond het water.

  Ontdek het water
  Waterbeleving

De Vlagheide

In het hart van Meierijstad vind je de Vlagheide. Dit voormalige heidegebied is volop in ontwikkeling om uit te groeien tot een echt recreatiegebied. Ook nu zijn er genoeg avonturen te beleven.

Door haar oorlogsverleden vormt de locatie het decor voor Escaperoute Meierijstad. Ook vind je er het Spitfire (speel)monument ter nagedachtenis.

Ontdek de Vlagheide

Rijke voedingsbodem

Beleef de keten van grond tot mond en ontdek de (h)eerlijke producten die hun oorsprong vinden in Meierijstad. 

Als het gaat om flora en fauna is dit een gemeente die je niet mag missen. Met al het groen vormt zij een rijke bodem voor de voedingsindustrie. Familie- en foodbedrijven van ongekende grootte zagen hier het levenslicht. Ook vernieuwende foodconcepten weten hun weg naar Meierijstad te vinden.  

Proef Meierijstad