Van grond tot mond

-

Struin over de markt, proef ambachtelijke bieren en ontdek welke smaak bij jou past.

Meierijstad barst van de ambachten. Al eeuwenlang wordt hier geproduceerd, verwerkt en verkocht. Zet je zintuigen schrap en ontdek hoe vakmanschap ruikt, voelt en vooral smaakt. Kom, proef de passie en geniet van de streekproducten in Meierijstad. 

 • Van populier tot klomp

  Herleef en beleef de historie van de Brabantse klomp. Deze route voert je door het kenmerkende Meierijsche 'peppellandschap,' de bakermat voor de Brabantse klomp. Met volop smakelijke tussenstops.

  Bekijk de fietsroute
  Van populier tot klomp
 • Zo gaat de molen

  Ervaar het eeuwenoude ambacht van de molenaars. Bij korenmolen De Hoop in Keldonk, de Sint-Antonius molen in Eerde en molen De Pegstukken in Schijndel.

 • Ambachtelijk bierbrouwen

  Beleef het ambacht van de bierbrouwer en hopteler. Laat je verrassen door de smaakmakers tijdens inspirerende proeverijen en excursies.

  Bezoek de brouwers
  Ambachtelijk bierbrouwen

Ontdek de smaken van hier, ontmoet de makers

De Schaapskooi

Hier ontmoeten natuur en cultuur elkaar. Ontdek het ambacht van het bierbrouwen, schapen hoeden en bijen houden.

Kom jij een bezoek brengen? 

Ga naar De Schaapskooi

Streekbelevingscentrum Gasthuishoeve

Geniet van Brabantse streekproducten bij streekbelevingscentrum Gasthuishoeve. Leer klompen maken, volg een workshop bierbrouwen of kies een van de vele andere arrangementen.

Bezoek de Gasthuishoeve

Naar de markt in Meierijstad

-

Een smakelijk uitje voor het hele gezin

Ga op pad en proef de lekkerste smaken van hier

-

Vlees van Brandrode runderen die langs de Aa in Veghel grazen. Asperges direct van de zandgronden. Bier van echte Schijndelse hop. Wijn van druivenranken die in Sint-Oedenrode bloeien. Honing van bijen die hier hun nectar vinden.