Podcast: De Elfde Man

Het mysterie van De Elfde Man. Dat staat centraal in de zesdelige podcastserie van Tanja Slootmans en Laura van den Akker. De Elfde Man gaat over een bommenwerper die in het najaar van 1943 neerstort op de grens van Sint-Oedenrode en Eerde, en de Amerikaanse piloot die daarbij vermist raakt. Je beluistert de podcast bij Omroep Meierij en via jouw favoriete podcastapp.

Spoorloos verdwenen

"Het is 20 oktober 1943. Anna van Erp werkt op het land. Als ze opkijkt van het bietenrooien, ziet ze een parachute neerkomen in een boom. Er hangt een man aan. Als boeren hem willen helpen, is hij spoorloos verdwenen. Tot aan haar dood vraagt Anna zich af wat er met de jongeman is gebeurd. Heeft hij het gered? Is hij krijgsgevangen genomen? Waar is hij gebleven?" 

Sodom und Gomorra

Makers Tanja Slootmans en de Nijnselse Laura van den Akker vormen samen het podcastcollectief Talud. De Elfde Man kwam tot stand met hulp van de gemeente Meierijstad, Fonds voor Cultuurparticipatie en Omroep Meierij. Cor Vervoort is de zoon van Anna van Erp, die in 1943 de piloot zag neerkomen. Hij schreef het boek Sodom und Gomorra. Daarin staat onder meer het verhaal van De Elfde Man. Dit boek is onder andere verkrijgbaar bij het Geronimo museum in Eerde en te leen bij Bibliotheek Meierijstad.