De Glazen Boerderij, Schijndelse historie in glas

-

Winkels, restaurants, kantoren en een wellness studio, je vindt het er allemaal.

Is De Glazen Boerderij echt, óf is het een illusie? Spiegeling, transparantie en gelaagdheid zorgen ervoor dat je telkens weer verrast wordt door deze volledig uit glas opgetrokken langgevelboerderij. Dit strakke en moderne multifunctionele gebouw staat op het centrale marktplein in Schijndel. Het biedt ruimte aan winkels, restaurants, kantoren en een wellness studio. 

Kom, ontdek het verhaal van de Glazen Boerderij!

 • Opgebouwd uit Schijndelse boerderijen

  De gelaagde gevelprint van De Glazen Boerderij is opgebouwd uit ontelbare foto's van Schijndelse langgevelboerderijen. Zo ontstond een weergave van de gemiddelde Schijndelse boerderij. Maar dan wel een flinke maat groter.

 • Op het erf

  Iedere boerderij beschikt over een erf. Zo ook De Glazen Boerderij! Je vindt er een terras en grote picknickbanken, waarop je kunt pauzeren tijdens het winkelen.

  Bezoek de Glazen Boerderij
  Op het erf
 • Van dorp naar stadje

  De Glazen Boerderij is 1,6 keer zo groot als een echte boerderij. Het gebouw symboliseert de groei van het dorp Schijndel, dat ondertussen bijna een stadje is geworden.

  Ontdek Schijndel
  Van dorp naar stadje

Boek een rondleiding

Via het Toeristisch Informatiepunt (TIP) in Schijndel kun je een rondleiding boeken bij de Glazen Boerderij. Ontdek meer over de voorgeschiedenis en het ontwerp van het bijzondere gebouw. Informeer naar de mogelijkheden via tipschijndel@nobb.nl of bel 073 549 3337. Kosten rondleiding: dertig euro. Breng je ook een bezoek aan Museum Jan Heestershuis? Tip: bekijk daar de film over De Glazen Boerderij.

Mail TIP Schijndel

Voorproefje

Wil jij alvast een kort voorproefje over de ontstaansgeschiedenis en het ontwerp van De Glazen Boerderij? Bekijk dan de korte film op de website van De Glazen Boerderij. De film is gemaakt voor de tijdelijk tentoonstelling die in 2013 na de opening van De Glazen Boerderij was te zien in het Museum Jan Heestershuis.
 

Bekijk de film