Portret van Harrie van Weegen (1920-2010)

Annelies Hoek behoort tot de meest gewaardeerde portretschilders van Nederland. De mens staat in haar werk centraal. Ze portretteert kinderen en kleinkinderen, jonge volwassenen, echtgenotes, vaders en moeders, maar ook veel prominenten in binnen- en buitenland. Zo vervaardigt Annelies in 1981 een schilderij van Koningin Beaxtrix dat in de Veghelse raadzaal geplaatst wordt. Vier jaar later portretteert zij Harrie van Weegen bij zijn afscheid als burgemeester van Veghel.

Van Weegen, sinds 1969 burgemeester van Veghel, staat bekend als een integere bestuurder die veel waarde hecht aan de vorm, maar tegelijk doorspekt hij zijn optredens met veel humor. Van Weegen is burgemeester in een periode waarin Veghel snel groeit. In zijn ambtsperiode worden diverse grote nieuwbouwprojecten in Veghel gerealiseerd zoals scholen, sporthallen, het Komplan Veghel-Centrum en het huidige gemeentehuis. Vooral op het gebied van onderwijs en volksgezondheid betekent Van Weegen veel, hij is jarenlang bestuursvoorzitter van het Veghelse Sint-Josephziekenhuis. Van Weegen werkt bovendien aan een goede verstandhouding met buurgemeente Uden, wat leidde tot een stevige samenwerking van de gemeenten in de Midden-Meierij en de vorming van de stedelijke regio Uden-Veghel-Schijndel.

  • Kunstenaar: Annelies Hoek
  • Materiaal: olieverf op doek
  • Jaar: 1985
  • Collectie: Kunstcollectie Meierijstad
  • Portret van Harrie van Weegen (1920-2010)
    Annelies Hoek onthult met burgemeester Harrie van Weegen in 1981 het schilderij van koningin Beatrix in de Veghelse raadzaal
    Harrie van Weegen, burgemeester van Veghel bij zijn inhuldiging in 1969 

Ontdek meer schilderijen in het Raadhuis in Veghel