De Noordkade, een plek waar je langer wilt blijven

-

Dit staaltje rauw, industrieel erfgoed vormt de ijzersterke verpakking van Veghelse cultuur, historie, festivals en eigentijdse foodconcepten.

In 1918 werd het complex aan de Noordkade officieel geopend. Tot 1970 zat hier de Coöperatieve Handels Vereniging (CHV), ontstaan als inkooporganisatie voor mengvoeders en kunstmest. Er ontstond een uniek ensemble aan gebouwen, met een grote verscheidenheid aan bouwstijlen. Inmiddels zijn de graansilo's en mengvoederfabrieken getransformeerd tot een drukbezocht, gezellig en multifunctioneel uitgaansgebied.

Kom, zet voet aan de Noordkade. Of bekijk van te voren de video De Magie van 100 Jaar Noordkade.

  • Bruisend centrum

    In de Noordkade werd aan de lopende band geproduceerd. Tegenwoordig is dat niet meer zo, maar vormt de Noordkade nog steeds een bruisend centrum in het hart van de Meierij. 

  • Compleet dagje weg

    Kunst, cultuur en food zijn hier met elkaar verstrengeld. Hier vind je alles voor een dagje weg.

    Bezoek de Noordkade
    Compleet dagje weg

De Proeffabriek

In de Proeffabriek zitten vele Smaakmakers gevestigd. Een verzameling van grote en kleine bedrijven die je meenemen in de wereld van smaken. De Smaakmakers laten je iedere dag verse producten zien, ruiken en proeven.

Breng een bezoek aan de Proeffabriek, beleef de sfeer en dompel je onder in de verschillende keukens.

Ontdek De Proeffabriek

Voer voor verhalen

-

Vroeger zwoegden op de Noordkade machines en arbeiders. Tegenwoordig biedt deze culturele en culinaire hotspot nog steeds volop voer voor verhalen. In deze verhalenserie vertellen betrokkenen over werken op de Noordkade toen en nu.

De magie van 100 jaar Noordkade

-

Bijzonder verhaal over de kracht en magie van industrieel erfgoed.

Toegankelijkheid: lees hier het tekstalternatief van deze video.