Verhalen

Wat zoek je?

Tags

43 resultaten

Schijndelse hop

Schijndelse hop

Schijndel kent een eeuwenoude hopcultuur. De traditionele hopteelt verdween helemaal, maar is weer in ere hersteld. Elk jaar wordt bij het Schijndelse hopveld bij de Schaapskooi in Wijbosch het traditionele hopoogstfeest gevierd.

Ga naar het Schijndelse hopveld

Stadsbrouwerij De Vleeghel

Stadsbrouwerij De Vleeghel

Echt Veghels ambachtelijk bier met passie gebrouwen. Op de Noordkade is Stadsbrouwerij De Vleeghel gevestigd, bij restaurant Wittern. De brouwerij produceert meerdere echte Veghelse bieren. Van Jonge Vleeghel tot Duistere Vleeghel.

Bezoek De Vleeghel

RBM Rooise bierbrouwers

RBM Rooise bierbrouwers

Ongestoord kunnen de mannen van RBM Ringbobbel Bier Mate in het rustgevende groene landschap de lekkerste ambachtelijke bieren brouwen. In streekbelevingscentrum De Gasthuishoeve vind je hun werkcafé annex brouwerij.

Ontmoet de Rooise brouwers

MeierijHop

Hopteelt in Boskant

Sinds 2022 wordt in de Meierij ook weer professioneel hop geteeld. MeierijHop verzorgt in Boskant de volledige productie van verschillende hopsoorten. Leo en Frank Vos geven een kijkje achter de schermen bij hun hopveld.

Ontmoet de hoptelers

Crole Natuurrund

Crole Natuurrund

Als je door de Vresselse bossen of langs de Dommel bij Nijnsel wandelt, dan kun je ze zomaar tegenkomen: de runderen van vleesveehouder Leon Moonen. Natuurinclusieve landbouw is voor hem vanzelfsprekend.

Ontdek het natuurrund

Rooi vol Koren

Rooi vol Koren

Elke twee jaar staat het centrum van Sint-Oedenrode bol van Rooi vol Koren. Het sfeervolle zangfestival kent klinkende cijfers. Zo’n twintig podia, bijna honderd deelnemende koren, meer dan tweeduizend koorzangers en vijftienduizend bezoekers.

Lees meer

Fabriek Magnifique

Fabriek Magnifique

Fabriek Magnifique is een zinderend openluchtfestival. Elke twee jaar staat zomers Veghel drie dagen lang volledig in het teken van muziek, dans, theater, beeldende kunst, film en meer. Verrassend, origineel, inspirerend. En: gratis toegankelijk.

Lees meer

Pleinpop

Pleinpop

Jaarlijks wordt in het Kloosterpark in Schijndel Pleinpop georganiseerd. Knus, gezellig en vol van muziek. Het park wordt omgetoverd tot sfeervol dorsplein, waar je geniet van allerlei 'smaken' muziek. Welkom bij Pleinpop!

Lees meer

De Rooise Wijnboer

De Rooise Wijnboer

Op steenworp afstand van het monumentale Damianenklooster in Sint-Oedenrode ligt de wijngaard van De Rooise Wijnboer. Domaine les Damianes bestaat al drie generaties. Proef de Rooise Rooie, Witte en Rosé.

Ontmoet de wijnboer

Imkerij De Linde

Imkerij De Linde

Voor biologische honing kun je terecht in Olland. Marcus Mesu en Mirjan Hendriks runnen er Imkerij De Linde. Speciaal voor hun bijen verhuisden ze naar dit dorp. Een natuurrijke omgeving met veel biodiversiteit.

Proef de honing

Siebes Kaas

Siebes Kaas

Fijnproevers weten de weg te vinden naar de gezellige boerderijwinkel van Siebe van de Crommert in Erp. Je kunt er terecht voor echte boerenkaas van eigen bodem. Een puur streekproduct. Super lekker en biologisch.

Bezoek de kaasmaker

Odavi

ODAVI

Aan de rand van Sint-Oedenrode liggen uitgestrekte velden vol aardbeienplanten van teler Genson. Van hun 'verloren' fruit word ODAVI gemaakt. Likeur, gin en fruitwijn, vernoemd naar Oda, naamgeefster van Sint-Oedenrode.

Ontdek het verloren fruit