Verhalen

Wat zoek je?

Tags

33 resultaten

Pleinpop

Pleinpop

Jaarlijks wordt in het Kloosterpark in Schijndel Pleinpop georganiseerd. Knus, gezellig en vol van muziek. Met die woorden wordt het festival treffend omschreven.

Lees meer

De Rooise Wijnboer

De Rooise Wijnboer

Op steenworp afstand van het monumentale Damianenklooster in Sint-Oedenrode ligt de wijngaard van De Rooise Wijnboer. Domaine les Damianes bestaat al drie generaties. Proef de Rooise Rooie, Witte en Rosé.

Ontmoet de wijnboer

Imkerij De Linde

Imkerij De Linde

Voor biologische honing kun je terecht in Olland. Marcus Mesu en Mirjan Hendriks runnen er Imkerij De Linde. Speciaal voor hun bijen verhuisden ze naar dit dorp. Een natuurrijke omgeving met veel biodiversiteit.

Proef de honing

Siebes Kaas

Siebes Kaas

Fijnproevers weten de weg te vinden naar de gezellige boerderijwinkel van Siebe van de Crommert in Erp. Je kunt er terecht voor echte boerenkaas van eigen bodem. Een puur streekproduct. Super lekker en biologisch.

Bezoek de kaasmaker

Geitenkaas automaat

Geitenkaas automaat

Een kroketje uit de muur? Dat kan origineler! In Meierijstad vind je bij de boer allerlei lekkers uit de automaat. Van asperges tot ambachtelijk ijs. En: in Olland vind je een heuse geitenkaasautomaat.

Ga naar de automaat

Sint Servattumus

Sint Servattumus

Een ambachtelijke brouwerij, sfeervol proeflokaal en brouwerijwinkel. Bierliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij Sint Servattumus. De brouwerij is vooral bekend van de speltbieren en brouwt met Schijndelse hop.

Ontdek de brouwerij

Het Zuivelbos

Het Zuivelbos

Het Zuivelbos, het melkveebedrijf van Martijn en Sanny, ligt in hartje Meierijstad. De koeien grazen hier in een rustige serene omgeving. Dat proef je terug in de verse zelfgemaakte zuivelproducten.

Bezoek de zuivelboer

Winery & Herbs

Winery & Herbs

Ervaar hoe honderden verschillende gewassen groeien, bloeien en smaken. Geert en Myriam van Winery & Herbs maken mooie streekproducten van druiven, kruiden en nog veel meer.

Ontdek de wijnboerderij

MOMfest

MOMfest

Van keiharde muziek naar rock in al zijn vormen. MOMfest maakte de afgelopen dertig jaar een flinke ontwikkeling door. Van Monsters of Mariaheide tot nu. Rode draad blijft de vertrouwde sfeer en goede muziek.

Lees meer

Beholders

Beholders

Een gezonde dosis blikverruiming. Ervaringen delen, verschillende perspectieven belichten en met elkaar in gesprek gaan. Dat is waar het internationale documentairefestival Beholders voor staat.

Lees meer

7th Sunday Festival & Harmony of Hardcore

7th Sunday Festival & Harmony of Hardcore

7th Sunday Festival en Harmony of Hardcore: twee topevenementen op Erpse bodem die jaarlijks elk 45.000 bezoekers trekken. "Onze diepste motivatie is mensen de mooiste tijd van hun leven laten beleven."

Lees meer

BIJT! Kunst over Voedsel

BIJT! Kunst over Voedsel

Het is een veelbelovende nieuwkomer op de rijkgevulde festivalkalender van Meierijstad: BIJT! Het Kunst over Voedsel Festival vindt in 2023 voor het eerst plaats op de Noordkade in Veghel.

Lees meer