"Mijn drijfveer is unieke lokale verhalen toegankelijk maken"

-

Ontmoet het team achter Bezoek Meierijstad: waar verhalen tot leven komen

Jack Monde is al vanaf de start één van vijf leden van de redactieraad van Bezoek Meierijstad en daarnaast al jarenlang actief als communicatieadviseur, onder andere op de Veghelse Noordkade. Zijn betrokkenheid en sterke, lokale netwerk binnen de gemeente versterken zijn rol als schakel in het verbinden van diverse belanghebbenden met Bezoek Meierijstad.

Cultuur met communicatie versterken

"Mijn drijfveer is om de unieke verhalen van Meierijstad toegankelijk te maken en iedereen te betrekken bij ons culturele erfgoed," legt Jack uit. Van het onder de aandacht brengen van verborgen juweeltjes tot het organiseren van evenementen zoals het Fabriek Magnifique festival; zijn werk is gericht op het stimuleren van culturele en recreatieve activiteiten. "Bezoek Meierijstad onderscheidt zich door het samenbrengen van mensen en evenementen en gezamenlijk nog meer betrokkenheid en bereik te creëren," zegt hij.

Verbinding met én door het Duits Lijntje

Jack heeft een bijzondere connectie met het Duits Lijntje. "Het is letterlijk en figuurlijk een verbindende lijn door onze gemeente,” vertelt Jack. Dicht bij zijn huis, waar hij zijn avondwandelingen maakt, reflecteert hij op de impact van deze oude spoorlijn op de regio. Het Duits Lijntje, ooit een bruisende verkeersader die mensen en plaatsen verbond, heeft veel van zijn vroegere glorie verloren. Jack betreurt dit, maar ziet het ook als een kans om nieuwe activiteiten te initiëren binnen de gemeente. Zoals de vorig jaar geopende wandelroute langs het spoorwegtracé.

Jack ziet een toekomst waarin Bezoek Meierijstad blijft groeien als een platform dat niet alleen dient als een gids voor toeristen, maar ook als een bron van trots voor lokale inwoners en ondernemers. Hij moedigt iedereen aan om actief deel te nemen, bij te dragen en zo de verhalen van Meierijstad levend te houden en nieuwe initiatieven verder uit te laten groeien.

Leestips van Jack

Wat zijn de favoriete pagina's van Jack op Bezoek Meierijstad? 

  • Trek je wandelschoenen aan en volg het spoor van het Duits Lijntje, dwars door Meierijstad.
  • Ontdek de Noorkade: culturele en culinaire hotspot en rauw staaltje industrieel erfgoed.

Deel jouw evenement of locatie

Organiseer jij een aansprekend evenement in Meierijstad? Of open jij een nieuwe winkel, horecazaak of B&B? Het redactieteam blijft graag op de hoogte voor een up to date website en UITagenda. Neem contact op via redactie@bezoekmeierijstad.nl, of vul eenvoudig het contactformulier in. Ontvouw je geluk in Meierijstad!

Bezoek Meierijstad: ontmoet meer betrokken teamleden