Dutch Food Week

-

Ervaar de Circulair Food Safari in Meierijstad

Van 7 tot en met 15 oktober staat Meierijstad in het teken van Dutch Food Week. Tal van grote en kleinere ondernemingen zorgen hier voor vernieuwing en innovatieve producten op het gebied van voeding. Neem deze week een kijkje in de keuken bij de deelnemende bedrijven met de Circulair Food Safari. Je kiest zelf je bestemming. Kom, proef en beleef het in Meierijstad!

  • Circulair Food Safari

    Gedurende de Dutch Food Week beleef je in Meierijstad de Circulair Food Safari. Meer dan tien agrarische ondernemers en foodproducenten zetten hun deuren open voor jou.

  • Vernieuwing en innovatie

    De gemene deler? Ze zijn allemaal op hun eigen manier bezig met de circulaire gedachte.

  • Proef de smaken van Meierijstad

    Uiteraard is er ook volop ruimte om te proeven. Van ambachtelijke kaas tot vers gebrande koffie en lokaal speciaalbier. Ontdek de deelnemende bedrijven!

The Future of Food

Hoe voeden we 10 miljard mensen zonder de planeet te verwoesten? Laat je inspireren, verrassen, confronteren en verwonderen door de documentaire The Future of Food: op zaterdagavond 8 oktober op de Noordkade in Veghel. De documentaire maakt onderdeel uit van Beholders, het vijfdaags documentairefestival in Meierijstad. Voor een gezonde dosis blikverruiming!

Bezoek Beholders

Circulair Food Safari in Meierijstad

-

Van kaasboer tot wijnmaker, van voedselbos tot brouwerij. Bezoek deze inspirerende locaties tijdens de Dutch Food Week.

De Verspillingsfabriek

Jaarlijks gooien we in Nederland voor minstens 5 miljard euro aan voedsel weg. Het kook-gekke team van De Verspillingsfabriek redt groenten van verspilling en bereidt er smaakvolle soepen en sauzen van. Op dinsdag 11 oktober organiseren zij ter gelegenheid van de Dutch Food Week enkele rondleidingen. Maximaal 20 bezoekers per rondleiding. Vooraf aanmelden is noodzakelijk: mail de Verspillingsfabriek.

Ontdek de Verspillingsfabriek

Noord Coffee Experience

Tijdens de Dutch Food Week presenteert Noord Coffee Roasters een Coffee Experience. Op 12 en 15 oktober van 13.00 tot 14.00 uur op de Noordkade. Bij deze koffiebranderij, winkel en koffiebar ervaar je tijdens de Dutch Food Week kosteloos de Coffee Experience. Inclusief bezoek aan de branderij en proeverij met drie koffies. Maximum aantal deelnemers per sessie: 30 personen. Vooraf aanmelden is fijn: info@noordcoffee.nl

Ontdek Noord Coffee Roasters

Circulair Food Safari: deelnemers op de kaart