Rondje Wijboschbroek

(7,0 km)

Wandel vanaf De Schaapskooi het groene Wijboschbroek in. Het Wijboschbroek is een natuurgebied van 150 hectare ten noorden van Schijndel. Het is een zogenoemde natte natuurparel: de leemhoudende, natte en voedselrijke bodem van het bos is uitermate geschikt voor unieke plantengroei.

Geniet na de wandeling van een welverdiende traktatie op het terras van De Schaapskooi terwijl de kinderen zich uitleven in de speeltuin.

In de lente is de aanblik met talloze bosanemonen en sleutelbloemen overweldigend. Rijen populieren markeren de paden en sloten. Het populierenlandschap is karakteristiek voor de streek en in het Wijboschbroek is dit landschap goed bewaard gebleven. 

Let op: volg na knooppunt 63 de blauwe pijlen terug naar De Schaapskooi.

Bekijk alle media

Dit ga je zien

Schaapskooi Schijndel

Martemanshurk 12
5482 WP Schijndel
Schaapskooi Schijndel
32 65 62 40 64 63

Schaapskooi Schijndel

Martemanshurk 12
5482 WP Schijndel
Schaapskooi Schijndel
32
65
62
40
64
63

Kenmerken

  • Toelichting startpunt: Aan de rand van het prachtige Wijboschbroek vormt de Schaapskooi een plek waar cultuur & natuur elkaar ontmoeten. Naast het typische culturele erfgoed wat hier herbouwd is, zijn het vooral de inheemse dierenrassen die een bezoek de moeite waard maken voor jong & oud. Tijdens een bezoek aan de Schaapskooi kan je een kijkje nemen bij de schapen, koeien, kippen en bijenpark. Loop ook eens door de groentetuin of maak één van de wandelingen door de omgeving. Kinderen genieten van de speeltuin terwijl de ouders vanaf het ruime terras toekijken.
  • Gemarkeerd: Ja
  • Toelichting markering: Volg na knooppunt 63 de blauwe pijlen terug naar De Schaapskooi.
  • Route typering: Natuurroute
  • Route kenmerken: Van A naar A