Ommetje Rijsingen

(8,0 km)

Het Ommetje Rijsingen wordt door zowel inwoners als bezoekers geroemd door haar prachtige uitzichten. De basisroute telt 8 kilometer en is te verrijken met een route langs Kasteel Henkenshage en een route langs Streekbelevingscentrum De Gasthuishoeve. 

Ommetje Rijsingen verbindt Streekpark De Kienehoef via het karakteristieke Dommeldal met het historische centrum van Sint-Oedenrode. Onderweg word je getrakteerd op mooie landschappen. Via het park en het landgoed rondom Hoeve Arbeidslust loop je over het oude kerkepad langs de typische Dommelarmen. Andere highlights op de route zijn Zorgboerderij De Dommelhoeve, de Hooibrug en Smederijmuseum Van De Kamp. Desgewenst is de route uit te breiden via Streekbelevingscentrum De Gasthuishoeve of Kasteel Henkenshage. Tevens is het mogelijk om de route in te korten. Zowel de ingekorte variant als het volledige ommetje zijn te volgen via de oranje-witte bewegwijzering met een pijl en voetstappen. Deze bewegwijzering hangt aan houten paaltjes langs de route.

Dit ga je zien

1

Park de Kienehoef: een populaire ontmoetingsplek voor jong en oud.

Streekpark Kienehoef
2

Kinderboerderij Kienehoeve bestaat sinds 1997. Sindsdien is de kinderboerderij erg gegroeid en zijn er steeds meer dieren bijgekomen. Het is de plek voor ouders en grootouders om met de kinderen naar toe te gaan en te genieten van alle dieren.

Kinderboerderij Kienehoeve
3

Nieuwsgierig naar wat een smid begin 20ste eeuw gebruikte in zijn smederij? Kom dan naar het Smederijmuseum H.J. van de Kamp.

Smederij Museum H.J. van de Kamp
4

Eén van de parels van Sint-Oedenrode is Kasteel Henkenshage; het mooiste kasteel van Brabant! De geschiedenis van dit beeldschone kasteel gaat helemaal terug naar het begin van de 14e eeuw.

Kasteel Henkenshage
5

Hoeve Arbeidslust (of Kienehoef) kent een rijke geschiedenis en een veelbelovende toekomst. De oorsprong gaat terug tot het eind achttiende eeuw. Toen ontwikkelde Jacob Kien de monumentale hoeve met landerijen. Nu zijn hier De Boeren van Kien actief.

Hoeve Arbeidslust: de Boeren van Kien
6

De Helden van Kien is het bruisende middelpunt van Streekpark De Kienehoef.

De Helden van Kien
7

Park de Kienehoef: een populaire ontmoetingsplek voor jong en oud.

Streekpark Kienehoef

Kenmerken