Welkom aan boord

-

Beleef de Aa vanuit een nieuw perspectief

Stap op de Markt in Veghel aan boord van de fluisterboot. Laat je meevoeren over de Aa, langs de groene Aa-Broeken. De schipper deelt verhalen die in het landschap verborgen liggen. Na een tocht van een half uur ga je bij het historische landgoed Zwanenburg weer aan wal. Vanaf daar is het een kwartier wandelen naar de Kilsdonkse Molen.

 • Ervaar de Aa

  Kies je voor een retourvaart? Dan brengt de schipper je weer terug naar het opstappunt op de Veghelse Markt. Ga je voor een enkele reis? In ongeveer een uur wandel je vanaf de Kilsdonkse Molen door de groene Aa-Broeken weer terug naar Veghel.

 • Fluisterboot

  De fluisterboot vaart met maximaal acht passagiers aan boord.

 • Varen in Veghel

  Het vaarseizoen start weer in het voorjaar van 2022. De fluisterboot vaart regelmatig op woensdag, zaterdag en zondag over de Aa.

 • Boek jouw kaarten

  Wil jij mee aan boord? Kaarten voor het nieuwe vaarseizoen zijn op dit moment nog niet verkrijgbaar.

De vaarroute

Naast het oude raadhuis op de Markt in Veghel ligt de steiger van de fluisterboot. Daar begint de vaarroute van een half uur.

Via natuurgebied De Aa-Broeken voert de route naar Heeswijk-Dinther. Bij landgoed Zwanenburg (een particuliere historische buitenplaats) ligt de steiger waar de boot weer aanmeert.

Vanaf daar is het door het mooie landschap een kwartier wandelen naar de Kilsdonkse Molen.

Geniet van het groene landschap en indrukwekkend erfgoed

-

Van het iconische oude Raadhuis op de Veghelse Markt tot de unieke Kilsdonkse Molen in Heeswijk-Dinther

Wandeling naar Veghel

Wandelend terug naar Veghel, in plaats van met de boot? Dan is de wandelroute langs landgoed Zwanenburg en door natuurgebied De Aa-Broeken een aanrader. Volg de route eenvoudig via de wandelknooppunten die onderweg zijn gemarkeerd.

Bekijk de wandelroute

Smakelijke afsluiter

Op woensdag, zaterdag en zondag is de Kilsdonkse Molen geopend.

Tip: begin of eindig je vaartocht met een overheerlijke lunch in het Veghelse centrum. Op de Markt, waar de steiger van de fluisterboot ligt, vind je diverse gezellige horecazaken. Bij Brownies en Downies geniet je van een terras aan het water.

Bekijk Veghelse horeca