Welkom aan boord

-

Beleef de Aa vanuit een nieuw perspectief

Stap op de Markt in Veghel aan boord van de fluisterboot. Laat je meevoeren over de Aa, langs de groene Aa-Broeken. De schipper deelt onderweg verhalen die in het landschap verborgen liggen. Na een tocht van ruim een half uur arriveert de boot bij het historische landgoed Zwanenburg.

 • Varen in Veghel

  Welkom aan boord! De fluisterboot vaart van april t/m september regelmatig over de Aa, op woensdag, zaterdag en zondag. Vertrek vanaf de Markt in Veghel om 10.00 of 13.00 uur.

 • Fluisterboot

  Maak een gezellige vaartocht met familie of vrienden. Er is plek voor tien passagiers aan boord.

 • Ervaar de Aa

  Een enkele vaart duurt veertig minuten. Met een retourvaart ben je maximaal twee uur onderweg. Bij de stuw bij landgoed Zwanenburg ga je dan even van boord voor een korte wandeling.

 • Welkom aan boord

  Het nieuwe vaarseizoen gaat weer van start in april 2024. Kaarten zijn te zijner tijd hier online te boeken tot 48 uur voor vertrek.

  Boek jouw kaarten
  Welkom aan boord

Veghel Centrum

Tip: begin of eindig je vaartocht met een overheerlijke lunch in het Veghelse centrum. In de buurt van de aanlegsteiger van de fluisterboot vind je gezellige horecazaken. Bij Brownies en Downies (gevestigd in het Raadhuis op de Markt) geniet je van een terras aan het water.

Bekijk Veghelse horeca

Geniet van het groene landschap en aansprekend erfgoed

-

Van het iconische oude Raadhuis op de Veghelse Markt tot de particuliere historische buitenplaats Zwanenburg

Kilsdonkse Molen

De vaartocht vanuit Veghel combineren met een bezoek aan de Kilsdonkse Molen in Dinther? Boek dan een enkele vaart met Fluisterboot Veghel. Vanaf de aanlegsteiger bij landgoed Zwanenburg wandel je in een kwartier naar de molen. De Kilsdonkse Molen is een unieke combinatie van een watervlucht-korenmolen en een watergedreven oliemolen.

Ga naar de Kilsdonkse Molen

Tips voor een alternatieve terugweg

-

Kies je voor een enkele vaart met de boot vanuit Veghel? Er zijn verschillende alternatieven voor de terugweg.

De route van de fluisterboot

Naast het oude raadhuis op de Markt in Veghel ligt de steiger van de fluisterboot. Daar begint de vaartocht over de Aa.

Via natuurgebied de Aa-Broeken voert de route naar Heeswijk-Dinther. Bij landgoed Zwanenburg (een particuliere historische buitenplaats) ligt de steiger waar de boot weer aanmeert.

 • Filmploeg op de boot

  Dit seizoen stapte ook de filmploeg van het tv-programma "Alle 13 één" aan boord van de fluisterboot.

  Filmploeg op de boot
 • Ellis Rijkers van Omroep Meierij was enthousiast: "Goei weer en goei volk. Wat heb ik genoten van de tocht met de fluisterboot!"

  Bekijk het filmpje
  Bekijk het filmpje