Ommetje Thieu Sijbers Nijnsel

1 uur (4,5 km)

Nijnsel heeft op een bijzondere wijze een wandelroute van 4,5 kilometer door dorp en landschap opgedragen aan haar dorpsgenoot Thieu Sijbers. Onderweg tref je informatiezuilen aan met gedichten van Thieu, die zich vaak liet inspireren door de schoonheid van de omgeving. Geniet onderweg van de Dommel, natuur, cultuur en historie van Nijnsel. De route kun je uitbreiden met een rondje Veldwegroute door natuurgebied De Moerkuilen.

Dit ga je zien

Startpunt: Oude Lieshoutseweg 7
Sint-Oedenrode
Eindpunt: Oude Lieshoutseweg 7
Sint-Oedenrode

Beschrijving

Startpunt: Oude Lieshoutseweg 7
Sint-Oedenrode

De route start bij zalencentrum De Beckart, Oude Lieshoutseweg 7 in Nijnsel. Hier staat een informatiebord met daarop de route en een QR-code naar de app 'Natuurlijk! Sint-Oedenrode'. Hierop vind je de gedetailleerde routebeschrijving en een toelichting op de attractiepunten.

Een gratis routefolder kun je ophalen bij gemeenschapshuis De Beckart en de TIP's (toeristische informatiepunten) in Meierijstad. In Nijnsel vind je een TIP bij Puur Brabant, Lieshoutseweg 28, en de Vresselse Hut, Vresselseweg 33. Voor meer informatie, gedichten en liedjes kijk je op www.thieusijbers.nl.

Eindpunt: Oude Lieshoutseweg 7
Sint-Oedenrode

Kenmerken