Torens en kastelen

(5,0 km)

Vanaf het Kerkplein loop je een rondje Sint-Oedenrode en kom je voorbij de iconische Knoptoren aan de Dommel en wandel je via de gebieden De Laar en Diependaal naar Kasteel Henkenshage en via Kasteel Dommelrode terug naar de Markt. Daar kun je heerlijk nagenieten op een van de vele terrassen!

Dit ga je zien

1

De Sint-Martinuskerk in 't centrum is een mooie neo-gotische kerk uit 1915.

Sint Martinuskerk
2

Al van ver is de Knoptorenkerk te zien. De toren van dit prachtige rijksmonument is elke zomer twee zaterdagen geopend en het gehele jaar door geopend op afspraak. Kom jij ook langs?

Knoptoren
3

Het toegankelijke natuurgebied Diependaal staat bekend als drukst bezochte natuurgebied. Dit oorspronkelijke populierenbos is inmiddels omgevormd tot een meer natuurlijk bos.

Natuurgebied Diependaal
4

Eén van de parels van Sint-Oedenrode is Kasteel Henkenshage; het mooiste kasteel van Brabant! De geschiedenis van dit beeldschone kasteel gaat helemaal terug naar het begin van de 14e eeuw.

Kasteel Henkenshage
5

Kasteel Dommelrode was tot 2017 het gemeentehuis van Sint-Oedenrode.

Kasteel Raadhuis Dommelrode
6

Bij TIP Sint-Oedenrode ben je van harte welkom voor advies over Sint-Oedenrode en haar omgeving. Kom naar de vestiging voor de leukste fiets en wandelroutes, en souvenirs! Op zoek naar een cadeau? Ook de VVV-cadeaukaart koop je hier!

TIP ’t Roois Gasthuisje
Eindpunt: Markt
Sint-Oedenrode