Markt Sint-Oedenrode

De Markt is het hart van Sint-Oedenrode en nog steeds een belangrijke ontmoetingsplaats voor de inwoners van dit kerkdorp. Befaamd is de jaarl…

De Markt is het hart van Sint-Oedenrode en nog steeds een belangrijke ontmoetingsplaats voor de inwoners van dit kerkdorp. Befaamd is de jaarlijkse kermis die elk jaar weer duizenden bezoekers uit omliggende dorpen trekt. Rondom de Markt zie je statige herenhuizen. Nadat Sint-Oedenrode in 1232 stadsrechten had gekregen, ging het Sint-Oedenrode economisch voor de wind. Nieuwe ambachtslieden vestigden zich rondom de markt. Opvallend is het Oude Raadhuis. Dit pand werd in 1863 gebouwd als ‘herenhuis’ voor dr. J.G. Raup. De gemeente kocht het herenhuis in 1881 nadat het raadhuis uit 1691, dat midden op de Markt stond, werd afgebroken. Op de plek van het afgebroken raadhuis staat nu de muziekkiosk. Ook staan er andere monumentale herenhuizen. Het huidige restaurant-café De Gouden Leeuw was vroeger de burgemeesterswoning. En het pand aan de Markt 15-A, nu Tapperij en Eeterij D’n Dommel, was de directeurswoning van het voormalige Nutricia.

(H)eerlijk genieten van verse producten
Elke vrijdag staan de marktkooplieden voor je klaar op de Markt in Sint Oedenrode. Er staan verschillende marktkramen opgesteld met een diversiteit aan producten.

Contact

Markt
5492 AB Sint Oedenrode
Plan je route

vanaf jouw locatie

Locatie