11 tips voor de leukste Carnaval in Meierijstad

Weet jij nog niet wat je gaat doen deze Carnaval? Of ben je een echte carnavalvierder, maar wil je wel eens iets nieuws proberen? Misschien vier je wel voor het eerst Carnaval in Meierijstad en weet je niet waar je moet beginnen?
Hoe je ook Carnaval viert, wij hebben alvast 11 tips voor deze Carnaval voor je op een rijtje gezet. Zo heb jij gegarandeerd een geweldig feestje dit jaar!

1. Het Open Carnavals Darttoernooi - Heidekrikkeldurp 
Wil je jouw carnaval goed beginnen en ben je een beetje competitief, dan moet je bij Café D'n Brouwer in Mariaheide zijn. Op vrijdag 17 februari organiseren ze daar een Open Carnavals Darttoernooi. Trek je geluks-carnavalsoutfit aan en gooi erop los! Wie weet win jij je biertjes wel terug. Inschrijving is €5. Kijk op de website van Café D'n Brouwer voor hun …

Weet jij nog niet wat je gaat doen deze Carnaval? Of ben je een echte carnavalvierder, maar wil je wel eens iets nieuws proberen? Misschien vier je wel voor het eerst Carnaval in Meierijstad en weet je niet waar je moet beginnen?
Hoe je ook Carnaval viert, wij hebben alvast 11 tips voor deze Carnaval voor je op een rijtje gezet. Zo heb jij gegarandeerd een geweldig feestje dit jaar!

1. Het Open Carnavals Darttoernooi - Heidekrikkeldurp 
Wil je jouw carnaval goed beginnen en ben je een beetje competitief, dan moet je bij Café D'n Brouwer in Mariaheide zijn. Op vrijdag 17 februari organiseren ze daar een Open Carnavals Darttoernooi. Trek je geluks-carnavalsoutfit aan en gooi erop los! Wie weet win jij je biertjes wel terug. Inschrijving is €5. Kijk op de website van Café D'n Brouwer voor hun volledige carnavalsprogramma. Maar er is meer te doen Mariaheide! Op de website van Carnavalsvereniging De Heikrikkels vind je nog veel meer leuke activiteiten in het dorp.  

2. Dansmariekes Festijn – Boskant
Ooit begonnen als een uit de handgelopen weddenschap, maar nu is het echt een groot feest: Het Dansmariekes Festijn. Een danswedstrijd met een dikke vette knipoog. C.C. De Lèpkes organiseert het dansfeest in De Vriendschap in Boskant op vrijdag 17 februari Iedereen is welkom om te komen kijken, dus als je van dansen en een feestje houdt, is dit de ideale opening van jouw Carnaval.  

3. Jubileum Optocht - Reigerland
Elk dorp en elke stad heeft natuurlijk een eigen optocht, maar die in Zijtaart is dit jaar wel heel bijzonder: Ze hebben een jubileum! Dit jaar is hun 5x 11e optocht. En na 55 optochten is Carnavalsvereniging De Reigers van plan er iets speciaals van te maken. De optocht komt langs op zaterdag 18 februari om 13.30 uur.  

4. Pilske Veuraf – Paplippelland
De officiele opening van het Keldonkse Carnaval: Ut Pilske Veuraf. Dit zal uiteraard gebeuren onder leiding van het kersverse Prinsenpaar. Elk jaar is er ook een thema aan de avond verbonden. Dit jaar is dat thema: Het Songfestival. Daar kan iedereen wel iets mee, toch? Kijk voor de starttijd van het Pilske Veuraf en andere leuke carnavalsactiviteiten in Keldonk op de website van C.V. de Paplippels.  

5. Jeugdoptocht – Schorsbos (Wijbosch)
Een optocht met carnaval is natuurlijk altijd bijzonder, maar een jeugdoptocht is extra speciaal. Op carnavalszaterdag 18 februari is de jeugdoptocht van Schrosbos, in Wijbosch.  Deze begint om 12.44 uur. De route start en stopt bij Dorpscentrum De Schakel (Eerdsebaan 1).  Na afloop van de optocht start het carnavalsfeest. Hier is de prijsuitreiking van de Jeugdoptocht. Er is ook een loterij waar je aan mee kunt doen. Meer optochten zien? We hebben een overzicht gemaakt van alle optochten in Meierijstad.  

6. De Carnavalsmis – Empeldonk
Ben je ooit al eens bij een Carnavalsmis geweest? Bijvoorbeeld die in Erp, op zondag 19 februari om 11.00 uur in de Sint Servatiuskerk. Een mooie manier om weer contact te maken met de oorsprong van dit fijne feestje. Én om even een momentje rust te pakken, want met vijf dagen vol muziek, bier en hossen heb je er daar niet veel van. Daarna lekker carnaval vieren in Erp? Kijk even op de site van de Uilen van Empeldonk wat er precies te doen is.   

7. Tocht der Tochten Kroegentocht – Schorsbos
Vroeger had je in Schijndel de Pamperloop, maar die wordt al een paar jaar niet meer gehouden. Maar voor wie graag een kroegentocht loopt met Carnaval is er toch hoop! Al een paar jaar organiseert Honger en Dorst met Schorsbos Carnaval de Tocht der Tochten Kroegentocht. Hij staat voor dit jaar op maandag 20 februari om 13.11 uur op de agenda, houd de website van Schorsbos Carnaval in de gaten voor de startlocatie.  

8. 't Struifbal – Papgat
Wie houdt er nou niet van een lekkere, dikke struif? Bovendien moet je ergens een bodem mee leggen! In De Beurs in Sint-Oedenrode organiseert K.V. de Narrekap op maandag 20 februari van 11.00 uur tot 14.00 uur het Struifbal. Onder leiding van een lekker muziekje kan iedereen daar lekker zijn buik vol te eten. Er wordt natuurlijk nog veel meer leuks georganiseerd in Sint-Oedenrode. Bekijk daarvoor eens de website van het Papgat's carnaval.  

9. Biercantus – Oiversland
Voor het eerst in Eerde: een echte biercantus! Op maandag 20 februari in Café-Zaal 't Hooghuis. Wil je meedoen met jouw vrienden? Meld je dan wel even van tevoren aan. Komen kijken is natuurlijk ook leuk, maar let wel op: Meezingen is verplicht. Kijk voor de volledige planning van het Carnaval in Eerde even op de website van de Oivers.   

10. De Kuusverbranding – Kuussegat
Een steenvaste traditie in het Veghelse Carnaval: De Kuusverbranding. Om het einde van carnaval in te luiden wordt er een grote, geverfde Kuus (Koe) in brand gestoken. Erg bijzonder om een keer mee te maken én je hebt meteen je carnaval goed afgesloten. Hou voor de precieze tijd en plaats de website van CV De Kuussegatters in de gaten. Daar vind je trouwens ook nog andere leuke activiteiten tijdens Carnaval in Kuussegat. 

11. Boerenbruiloft – Zandhazenrijk
De laatste dag van carnaval wordt in Boerdonk traditiegetrouw afgesloten met het huwelijk van het Boerenpaar. Wie het zijn is in december 2022 al bekend gemaakt. De boerenbruid wordt opgehaald door de boerenbruidegom en samen vertrekken ze naar de receptie. Na afloop is er een groots feestje, waar natuurlijk kans is het gelukkige paar te feliciteren. Bekijk de website van C.V. De Zandhazen voor informatie over waar de Boerenbruiloft plaatsvindt en wie het Boerenpaar is dit jaar.  

Wanneer

  • Dagelijks vanaf 17 februari 2023 t/m 21 februari 2023

Contact

Adres:
Meierijstad
Meierijstad
Plan je route
Afstand:

Locatie