Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Filmclub Schijndel: Banel & Adama

De Filmclub van Schijndel presenteert regelmatig de mooiste filmhuisfilms in het Spectrum Schijndel. Op 21 mei draaien ze daar de dramafilm 'Banel & Adama'. 

Over de film
Een hartverscheurend liefdesverhaal dat zich afspeelt in een afgelegen dorp in Noord-Senegal. Het noodlot slaat toe w…

De Filmclub van Schijndel presenteert regelmatig de mooiste filmhuisfilms in het Spectrum Schijndel. Op 21 mei draaien ze daar de dramafilm 'Banel & Adama'. 

Over de film
Een hartverscheurend liefdesverhaal dat zich afspeelt in een afgelegen dorp in Noord-Senegal. Het noodlot slaat toe wanneer de echtgenoot van Banel in een put valt en overlijdt. Volgens de tradities moet diens broer, Adama, zijn plaats innemen. Voor Banel is dit een welkome wending, want van jongs af aan is zij verliefd op Adama. Naarmate de twee steeds onafscheidelijker worden, begint Adama zijn plichten als dorpshoofd te verzaken. De geliefden dromen ervan om hun leven in het dorp achter zich te laten en zich in een verlaten huis buiten het dorp te vestigen. Maar wanneer een periode van extreme droogte aanbreekt, slaat de stemming onder de dorpsbewoners om en worden hun plannen gedwarsboomd. Met de verwoestende droogte slaat bij Banel de waanzin toe. Haar voortdurend verliefde gefluisterde mantra “Banel en Adama” krijgt meer en meer de klank van een vloek.

Spectrum Schijndel
Het Spectrum is het culturele hart van Schijndel. Na een grote verbouwing in 2018 heeft de multifunctionele ontmoetingsplek er een grote theaterzaal bijgekregen waar regelmatig lokale en niet lokale artiesten hun kunsten vertonen. De filmclub Schijndel kiest regelmatig een mooie filmhuisfilm om er te vertonen. Maar ook voor andere films, lezingen, workshops en een lekker kopje koffie kan je er terecht. 

Locatie