Live Muziek: Mockin’ Minstrels

Op donderdag 25 juli speelt de muziekgroep Mockin’ Minstrels vanaf 19.30 uur in de Afzakkerij op de Noordkade. Toegang tot het optreden is gratis.

Mockin’ Minstrels maakt folk, ambachtelijk vervaardigd uit louter akoestische ingrediënten. Roel van Duijnhoven en Frans van der Horst zijn ermee grootgebracht. Ooit begonnen als respectievelijke pianist en drummer (zie ook: Stolen Moments), maar tegenwoordig vooral in de weer met hun snaarinstrumenten. Met de nodige omzwervingen dus, zoals het echte minstrelen betaamt.

Het repertoire bestaat uit covers die je niet zo vaak hoort, overgoten met een karakteristiek sausje, waarin harmonieuze samenzang en smaakvol gitaarwerk de boventoon voeren. Het is een bescheiden eerbetoon aan muzikale helden uit heden en verleden, zoals Simon and Garfunkel, Bob Dylan en The Beatles. Maar ook minder bekende juweeltjes van The Milk Carton Kids, Old Crow Medicine Show en Lost Brothers hebben een plaats in de speellijst verworven. Kortom: nostalgie in een hedendaags jasje!

Wanneer

  • Donderdag 25 juli 2024 19.30 - 01.00 uur

Contact

Cultuurcafé De Afzakkerij
Verlengde Noordkade 10
5462 EH Veghel
Plan je route

vanaf jouw locatie

Locatie