Dit is Sint-Oedenrode

-

Een verwendorp met uniek aanbod voor cultuur- en natuurliefhebbers.

Ontdek de rijke en ambachtelijke historie van Sint-Oedenrode. De natuur gaf Sint-Oedenrode karakter en het groene landschap laat een overdonderende indruk achter. Eeuwen geleden kreeg dit dorp aan de Dommel stadsrechten en die rijke geschiedenis ervaar je hier nog steeds. Vanaf het markante marktplein met iconische gebouwen en uitnodigende terrassen zijn het populierenlandschap en de Dommel altijd dichtbij. Deze parel in het populierenlandschap presenteert de historie van de Brabantse klomp. In deze ‘ambachtrijke’ omgeving gebeurt het. Hier is maken oprecht en origineel. 

Kom, laat je meevoeren door de Dommel, doorkruis het lieflijk dorp, beleef de rijke historie en ontdek het oude ambacht achter de Brabantse klomp.
 

Fietsen en wandelen

Doorsneden door rivier de Dommel en omringd door het typisch Meierijsche Peppellandschap, is Sint-Oedenrode bij uitstek een prachtig startpunt voor een groene fiets- of wandelroute.

Ook de cultuurliefhebber kan zijn ogen goed de kost geven tijdens een tocht langs parels als Kasteel Henkenshage, de Knoptoren en het historische dorpscentrum. Kom jij het rijke landschap verkennen?

Bekijk de routes

Tips uit Sint-Oedenrode

-

Bewoners delen hun favoriete uitjes met jou.

Streekpark Kienehoef

Sinds de jaren 1930 is Kienehoef een ontmoetingsplek voor jong én oud. 

Van speeltuin en kinderboerderij tot camping en horeca, hier moet je zijn en wil je langer (ver)blijven. Kom onbezorgd genieten van het goede, Brabantse leven. Natuurlijk! Sint-Oedenrode.

Ontdek het streekpark

De Legende van Oda

De Brabantse Legende komt tot leven de film 'Oda - Vlucht door de Eeuwen'. Een bijzonder project, 100% gemaakt door lokale, gepassioneerde mensen met een droom en een verhaal. De film gaat over de heilige Oda, die uit het jaar 700 door de tijd vlucht naar het hedendaagse Sint-Oedenrode en daar de hulp inschakelt van de blinde Hilde. 

'Oda - Vlucht door de Eeuwen' is geschreven, geregisseerd en gemonteerd door Arne Balk. De film ging in première op 25 januari 2024 en is in 2024 op meerdere plekken in Brabant te zien. 

Lees meer over de film

Klompen-highlights in en om Sint-Oedenrode

-

Ontdek de bakermat van de Brabantse klomp