Paarden zijn onderdeel van de cultuur van Meierijstad. En daar willen we wat mee doen. Vanuit de redactieraad van Bezoek Meierijstad is een voorlopige werkgroep samengesteld. Samen willen we verhalen rondom paarden en paardenliefhebbers in en uit Meierijstad delen op BezoekMeierijstad.nl. En we willen ruiterroutes opzetten. Zodat ruiters buiten kunnen genieten van het rijden in Meierijstad.

We organiseren bijeenkomsten, zijn in gesprek met diverse instanties en zijn druk bezig met het uitstippelen van routes. In dit proces betrekken we graag iedereen die daar interesse in heeft. Heb je wensen voor de ruiterroutes? Heb je ideeën over de ruiterroutes? Of zie je mogelijke knelpunten in de ruiterroutes? Dan horen we graag van je! Je kunt contact opnemen met Marleen van den Heuvel – Bijnen.

Tweede bijeenkomst werkgroep

Wauw! Er ligt een eerste routenetwerk van maar liefst 312 kilometer klaar. Dat is echt heel erg veel. Te veel eigenlijk… Aan de werkgroep de taak om in februari 2023 opnieuw bij elkaar te komen en het netwerk te verdelen in grotere lussen die logische ruiterroutes maken.

Eerste bijeenkomst werkgroep

In september 2022 kwam de werkgroep voor het eerst bij elkaar. De ingetekende ruiterroutes werden met elkaar gedeeld en overgetekend op één kaart. Wensen en knelpunten werden verder in kaart gebracht. Daarna werden de routes aangeleverd bij het routebureau van Visit Brabant. Zij namen de routes over in een digitale kaart.

Routes in kaart brengen

Na de eerste bijeenkomst van juni 2022 zijn leden van de werkgroep aan de slag gegaan met het intekenen van ruiterroutes. Op grote A0 vellen werden met stift de huidige en potentiële routes in kaart gebracht.

Eerste bijeenkomst

Op donderdag 9 juni verwelkomde Joan van Gorkum ons op zijn locatie: B&B de Bimdhoeve voor de eerste bijeenkomst over ruiterroutes in Meierijstad. Diverse organisaties en paardenliefhebbers wisselden ideeën, wensen en knelpunten uit. Een mooie stap naar de verdere opzet van ruiterroutes en verhalen over paarden in Meierijstad.

Lees meer
 • Blijf op de hoogte

  Wil je graag op de hoogte gehouden worden over de verdere ontwikkeling van ruiterroutes in Meierijstad? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief. We sturen een nieuwsbrief als we jullie een update kunnen geven over de ontwikkeling van routes of als er weer een bijeenkomst georganiseerd wordt. Via de nieuwsbrief kun je je ook aanmelden voor bijeenkomsten.

  Aanmelden
  Blijf op de hoogte
 • Nieuwsbrieven

  1 februari 2023:
  de werkgroep aan zet

  16 juni 2022:
  terugblik bijeenkomst

  20 mei 2022:
  uitnodiging bijeenkomst

De werkgroep: even voorstellen

-

De ruiterroutes in Meierijstad worden in kaart gebracht door een werkgroep met betrokken ruiters en menners.