Aa-dal wandelroute Keldonk

(4,4 km)

Deze wandeling vertrekt in de Antoniusstraat bij het beeld de Kanaalgraver. Meteen na vertrek sta je oog in oog met het weidse landschap van het Aa-dal. Een gebied waar sporen van bewoning uit lang vervlogen tijden zijn gevonden. In de jaren 30 van de 20e eeuw werden meanders en poelen in dit gebied gedempt. Maar dankzij het uitgevoerde masterplan De Aa zie je nu veel tekenen van herstellende flora en fauna. Poelen zijn weer aangelegd en oevers hebben hun meer natuurlijk glooiing terug gekregen.

Via de Vogelenzang kom je op het Hackerom. Een groot deel van het wandelgebied loopt langs het gelijknamige landgoed Hackerom. Over de Aa-brug kom je langs het water op een pad bij natuurgebied De Roost. Daar waar de bebouwde kom begint passeer je korenmolen De Hoop. Aan het einde van de tocht wacht de kerk met de mooie laan met monumentale beuken.

Dit ga je zien

Startpunt: Antoniusstraat
5469 EV Keldonk
1

Korenmolen De Hoop in Keldonk (ook wel 'De Keldonkse molen' genoemd) is in 2018 geopend, nadat de molen iets meer dan 45 jaar uit de natuurrijke omgeving van De Roost was verdwenen. Vrijwilligers startten...

Korenmolen De Hoop
Eindpunt: Antoniusstraat
5469 EV Keldonk