De Koortsboom

(3,9 km)

Ontdek tijdens deze wonderlijke wandeling de bijzondere koortsboom. Op de grens tussen Schijndel en Sint-Michielsgestel ligt een bosgebied, het Creijspot. Bij een klein houten kapelletje hangen in een eikenboom kleurige lintjes, repen stof en zelfs enkele mondkapjes. Dit is een koortsboom, ook wel lapjesboom genoemd. Al eeuwenlang zoeken mensen hier hun heil, op zoek naar genezing van koorts. 

Volg de wandelroute eenvoudig via de groen/gele wegwijsbordjes van het wandelknooppunten netwerk. Let op: de koortsboom ligt aan een onverhard wandelpad en is niet met de auto of fiets bereikbaar.

In de verschillende dorpskernen van Meierijstad gaan al generaties lang fascinerende sagen, legenden en volksvertellingen van mond tot mond. Duik in deze mysterieuze verhalen en bezoek de bijzondere plekken die daarbij horen. Deze wandeling is onderdeel van de serie Mysterieus Meierijstad - wonderlijke wandelingen.

Dit ga je zien

Startpunt: Boschweg
Schijndel
3
1

Aan de rand van Schijndel ligt een bosgebied, het Creijspot. Bij een klein houten kapelletje hangen in een eikenboom kleurige lintjes en repen stof. Dit is een koortsboom, ook wel lapjesboom genoemd.

Koortsboom
4
2
3
Eindpunt: Boschweg
Schijndel
  • 3
  • 4
  • 2
  • 3