"Suppend genieten van de zonsondergang, dat is echt top"

-

Suppen in Meierijstad, maak het mee!

Genieten op en om het water. Dat kan in Meierijstad op vele manieren. In deze verhalenserie vertellen bewoners en bezoekers hoe zij de Dommel, de Aa en het kanaal beleven. Deze keer aan het woord: supliefhebber Joyce van der Heijden uit Erp.

Snel onder de knie

Heb jij ze ook al eens voorbij zien drijven? Mensen die staand op een soort surfboard met een peddel in de hand ontspannen over het water glijden. Suppen (Stand Up Paddling) is de laatste jaren enorm in opkomst. Joyce van der Heijden is overduidelijk een liefhebber. Ze vertelt enthousiast hoe het supvirus bij haar toesloeg. “Dat is begonnen door mijn vriend, die al een supboard had. Ik was meteen verkocht toen ik een keer met hem mee het water op ging. De eerste keer dat je op het board staat is het even wennen, maar al snel heb je het onder de knie. Suppen is heel rustgevend om te doen. Lekker buiten bezig zijn in een mooie omgeving. En als je een beetje op snelheid gaat, is het tegelijkertijd een goede workout. Benen, armen, buik. Al je spieren worden aan het werk gezet. Warm weer is geen must. Wij gaan ook gewoon in de herfst het water op. Dan trekken we wel een wetsuit aan.”

Sprookjesachtig water

Samen kennen de Erpse Joyce en haar vriend uit Boskant de wateren in Meierijstad op hun duimpje. “Elk water heeft een eigen beleving. De Aa is in het voorjaar prachtig met een zee aan gele bloemen langs de oevers. De Dommel is heel sprookjesachtig omdat je door de bossen gaat. Dat geeft weer een heel andere sfeer. Kanoweb biedt praktische tips voor tochten. In onze eigen omgeving is zoveel moois te ontdekken. En ook suppen op de Utrechtse grachten of tijdens de vakantie op een Oostenrijks bergmeer was heel gaaf. Nu het lekker lang licht is gooien we regelmatig ‘s avonds in de buurt nog even de sup in het water. Drijvend genieten van de zonsondergang, dat is echt top!”

Huur een SUP board en ervaar het zelf!

Wil jij het suppen zelf ervaren? In Meierijstad zijn volop mogelijkheden om een supboard te huren en alle mooie plekken vanaf het water te ontdekken. Een sup huren kan bij Noordkade Uitjes in Veghel, SUP Rooi in Sint-Oedenrode en Sup en Sub in Schijndel. Welk water ga jij verkennen?