"Net of je in het buitenland bent, zo magisch mooi."

-

Kajakken in Meierijstad, maak het mee!

Genieten op en om het water. Dat kan in Meierijstad op vele manieren. In deze verhalenserie vertellen bewoners en bezoekers hoe zij de Dommel, de Aa en het kanaal beleven. Deze keer aan het woord: Sas Evers uit Sint-Oedenrode, die regelmatig in haar kajak stapt.

Binnen vijf minuten helemaal tot rust

“Wat ik ontzettend tof vind aan kajakken: binnen vijf minuten kom ik helemaal tot rust. Tijdens een drukke werkdag praat en geef ik veel. Op het water laad ik echt weer op.” Het is duidelijk. Voor Sas Evers, eigenaar van een coachpraktijk en moeder van vier kinderen, is kajakken echt ontspanning. En hoe vaak ze ook gaat, geen vaartocht is hetzelfde. “Meestal kajak ik op de Dommel, van Son via Nijnsel naar Sint-Oedenrode. Ik kan regelmatig dezelfde route varen, en toch is het is elke keer weer anders. Elk moment van de dag zorgt voor verschillen in de lichtinval. Het weer en het seizoen laat het landschap er telkens anders uitzien. En dan de dieren. Je ziet de jonge ganzen groeien. De ijsvogel die zich heel incidenteel laat zien is natuurlijk helemaal ultiem. We wonen in zo’n prachtige omgeving. Op sommige stukken is het net of je in het buitenland bent, zo magisch mooi.” 

Te gek toch

Hoewel Sas geniet van de rust op het water, zijn er soms ook leuke ontmoetingen. “Laatst kwam ik twee mannen tegen in een kajak die met hun zoontjes op pad waren. Langs de route staat in the middle of nowhere een trampoline aan rand van het water. Die jongens zijn daar lekker de Dommel ingesprongen. Te gek toch als het warm weer is! Zelf maak ik regelmatig een tussenstop bij de uitkijktoren. In de verte zie je dan de knoptoren in Rooi. De kanogoot vlakbij sportpark De Neul is ook heel leuk. Ik hoor wel eens dat mensen daar in het water vallen. Maar als je een beetje goed stuurt is het prima te doen.”