Van grond tot mond

-

Proef het ambachtelijk bereidde bier, dat gemaakt is met échte Schijndelse hop.

Sinds 1400 wordt hop geteeld in Schijndel. Bierbrouwerij Sint Servattumus is de enige brouwerij die nog steeds met de Schijndelse hop werkt. Niet is alleen dat is bijzonder. Zo is deze brouwerij ook gespecialiseerd in het brouwen van Speltbier. 

Kom, proost op het leven met een ambachtelijk Schijndels biertje.

  • Skèndelse'n hop

    De Schijndelse hopteelt stamt uit 1400. De lage en zure grond in Schijndel is minder geschikt voor de teelt van granen, maar juist erg geschikt voor hop. De hopteelt was zodoende erg belangrijk voor Schijndel.

  • Spelt uit Liempt

    In 2005 is de oeroude graansoort Spelt opnieuw geïntroduceerd in het Brabantse landschap. Dit oergraan wordt in Liempde geteeld, waarna Sint Servattumus er heerlijk speltbier van brouwt. 

Bezoek Sint Servattumus

Neem een kijkje achter de schermen bij Sint Servattumus. Volg een rondleiding door de brouwerij, laat je alles vertellen over het brouwproces en sluit de dag af in het proeflokaal. Welke van de bieren van Sint-Servattumus wordt jouw favoriet? 

Bezoek Sint-Servattumus

Het verhaal van Sint Servattumus

-

Van links naar rechts ontdek jij er alles over.

Meeste cafés van Nederland

Bier, hop en Schijndel zijn al eeuwenlang met elkaar verbonden. Van de verbouwde hop werd bier gebrouwen en dat werd hier volop gedronken.

In de jaren '80 van de vorige eeuw had Schijndel per inwoners de meeste cafés van heel Nederland. Kom jij er de sfeer (en het bier!) proeven? 

Bekijk de Schijndelse horeca