Theater: De Moederbanden

Theatergroep Wildeman is terug met een prachtige voorstelling over familie, verlies en liefde voor muziek. Zij spelen van 19 t/m 28 januari meerdere voorstellingen in het Spectrum te Schijndel.

Het verhaal
In de jaren zestig bloeit in een Brabants gezin van fabrieksarbeiders en klompenmakers een uniek vocaal kwartet …

Theatergroep Wildeman is terug met een prachtige voorstelling over familie, verlies en liefde voor muziek. Zij spelen van 19 t/m 28 januari meerdere voorstellingen in het Spectrum te Schijndel.

Het verhaal
In de jaren zestig bloeit in een Brabants gezin van fabrieksarbeiders en klompenmakers een uniek vocaal kwartet op. Met hun grote muzikale talent kunnen zij ontsnappen aan die benauwende wereld. Dan sterft plotseling Anne, de alt-mezzo, na een auto-ongeluk. Het mysterieuze ongeluk, waarover in de familie slechts fluisterend wordt gesproken, ontwricht de prille loopbanen van de anderen. Veertig jaar later is alleen sopraan Mieneke nog in leven. Om haar geheugen na een herseninfarct te prikkelen, gaat haar zoon Antonie op zoek naar de moederbanden met oorspronkelijke opnamen van het familiekwartet. De muziek maakt weliswaar veel herinneringen en verhalen los en ontrafelt geleidelijk de verborgen familiegeschiedenis, maar meer nog dan de nostalgie voedt die muziek een verlangen naar een zachte dood.

Over Theatergroep Wildeman
Theatergroep Wildeman is een theatergezelschap zonder vaste locatie, maar met zijn wortels diep in de Schijndelse klei. Sinds 2009 verzorgt de theatergroep verschillende producties, die je altijd aan het denken zetten.

‘t Spectrum
't Spectrum is het culturele hart van Schijndel. Na een grote verbouwing in 2018 heeft de multifunctionele ontmoetingsplek er een grote theaterzaal bijgekregen waar regelmatig lokale en niet lokale artiesten hun kunsten vertonen. De filmclub Schijndel kiest regelmatig een mooie filmhuisfilm om er te vertonen. Maar ook voor andere films, lezingen, workshops en een lekker kopje koffie kan je er terecht. 

Wanneer

  • Vrijdag 19 januari 2024 om 20.30 uur
  • Zaterdag 20 januari 2024 om 20.30 uur
  • Zondag 21 januari 2024 om 14.30 uur
    om 20.30 uur
  • Donderdag 25 januari 2024 om 20.30 uur
  • Vrijdag 26 januari 2024 om 20.30 uur
  • Zaterdag 27 januari 2024 om 20.30 uur
  • Zondag 28 januari 2024 om 14.30 uur

Prijzen

  • € 21,50

Contact

Spectrum Podium
Steeg 9
5482 WN Schijndel
Plan je route

vanaf jouw locatie

Reserveer hier een kaartje

Locatie